Planmanager Online Tervkezelő

 

Sokéves építőipari tapasztalatgyűjtés eredményeként született meg a Planmanager online tervkezelő, tervnyilvántartó szolgáltatás. Segítségével az építőiparban egyre nagyobb mértékben alkalmazott informatikai megoldások előretörésével keletkezett elektronikus alapon megvalósítható együttműködési, kooperációs igényeknek próbálunk megfelelni.

A Planmanager egy un. SaaS (Software as a Service, azaz szoftver, mint szolgáltatás) formában interneten keresztül elérhető online tervkezelő alkalmazás, melynek segítségével a projekt összes érintett résztvevője bármikor hozzáférhet a megosztott tervekhez, dokumentumokhoz, rajzokhoz, munkaanyagokhoz, azonnal értesülhet a projektet érintő változásokról, bárhol is legyen a világban.

Intuitív felhasználói felület

A Planmanager intuitív, átlátható és többnyelvű felhasználói felületének köszönhetően könnyen megtanulható és egyszerűen kezelhető. Felépítése moduláris, azaz a különböző feltételeknek és igényeknek megfelelő elektronikus anyagok külön helyen tárolhatók (tervek, dokumentumok, munkaanyagok).

Korlátlan hozzáférés

A Planmanager többfelhasználós. A projekthez hozzáférhetnek a szakági tervezők, altervezők, beruházók, projektmenedzserek, kivitelezők, azok alvállalkozói, műszaki ellenőrök, bonyolítók, bérbeadók stb. Gyakorlatilag egy építési projekt összes szereplője. A közös felület a munka során előforduló egyeztetések eredményességét, az információ áramlás sebességének és a hatékonyságnak a jelentős mértékű javulását eredményezi.

Gyakorlat orientált

A Planmanager fejlesztésének első lépése a gyakorlati élet valós folyamatainak feltérképezése volt. Ennek alapján alakítottuk ki a nagy építőipari projektekkel szemben támasztott követelményeket, a megfelelő felépítést, és a szükséges jogosultsági szabályozhatóságot. Ahol szükséges nagyon szigorú szabályokat alkalmaz (zárt és kötelező tervkódolás és revíziókezelés), hogy a később felmerülő problémák kialakulását már a kezdeteknél megakadályozza. A rendszer ezért teljes körű naplózást végez minden egyes műveletről. Ezek bármikor visszakereshetők és kigyűjthetők.

Folyamatos fejlesztés

A Planmanager fejlesztése folyamatosan zajlik, a résztvevők tapasztalatai, javaslatai és visszajelzései alapján egyre pontosabban tudjuk leképezni a valós folyamatokat. Így tudjuk egyidejűleg biztosítani a szükségszerű kötöttségeket és a felhasználóbarát használatot. Mindamellett nagy hangsúlyt fektetünk a bizalmas információk védelmére, a biztonságra.

Jelentéskészítés

A Planmanager valamennyi moduljában lehetőség van különböző formátumú (XLS, XLSX, ODF, PDF, CSV) jelentések készítésére. A listákra alkalmazott szűrők érvényesek a jelentésekre is, így igen kifinomult kigyűjtéseket lehet létrehozni további adminisztrációs és minőség-ellenőrzési feladatok elvégzéséhez.

Valós idejű nyilvántartások

A Planmanager támogatja minden olyan nyilvántartás valós idejű integrált adminisztrálását, melyek jelentősen növelik a résztvevők hatékonyságát. Ide tartozik a tervszállítások és tervcsomagok kezelése mellett a csoportmunkát segítő integrált névjegyzék, levelező szolgáltatás, feladatkezelő rendszer és a naptár.

Értesítések

A Planmanager támogatja az azonnali értesítések küldését. Az értesítések terjedelmét minden felhasználó egyénileg szabályozhatja. A felhasználók ugyanúgy kérhetnek értesítést saját műveleteikről, mint más felhasználók őket érintő műveleteiről is. Emellett minden aktív résztvevő számára napi összefoglalót küld a releváns információk összegyűjtésével.

Környezetbarát

A Planmanager nem utolsó sorban környezetbarát is. Használatával jelentősen lecsökken a papír alapú tervszállítások mennyisége, valamint a feleslegesen több címzetthez elküldött nagyméretű tervrajzokat tartalmazó elektronikus levelek száma.

Biztonságos

A Planmanager projektek nem a projektekért felelős cégek informatikai rendszerébe vannak integrálva, hanem a Planmanagert futtató számítógépek egy központi szerverteremben vannak elhelyezve közvetlen csatlakozva az internet gerinchálózatára. Ezen a helyen biztosítva van a folyamatos nagy sávszélesség (> 100 Mbit) és rendelkezésre állás. Az Planmanager felhasználói a projekteket az interneten keresztül érhetik el számítógépükre telepített böngésző programjuk segítségével a nap 24 órájában, a hét minden napján.

A Planmanager projekthez tartozó adatok (tervek, munkaanyagok, dokumentumok, stb.) mind egy központi számítógépen vannak tárolva, ezért a projekt teljes élettartamán keresztül garantálva van az adatok integritása és mentése. Azaz, minden egyes felhasználó ugyanannak az adatbázisnak a tartalmát látja és módosítja minden egyes pillanatban. Ha valaki feltölt pl. egy új dokumentumot, akkor ahhoz a többi felhasználó rögtön hozzáférhet.