NAZCA Mérnöki és Szolgáltató iroda

A NAZCA Mérnöki és Szolgáltató Iroda Kft. 1996-ban került bejegyzésre, teljesen hazai magántulajdonú vállalkozásként.

Alapítók célul tűzték ki a hazai statikus, mérnöki piacon való önálló szereplőként való megjelenést és a mérnöki munkát támogató és segítő informatikai megoldások alkalmazását, támogatását és fejlesztését.

Mérnöki munkánk során lényeges kérdés a megelégedettség. Mármint az, hogy megbízóink, és a felhasználók, tágabb körben a társadalom elégedett legyen a mérnök teljesítményével. Azonban ennek csak egyik, bár kétségtelenül lényeges eleme a gazdaságosság és a rentabilitás. Emellett folyamatosan szükséges szakmai tudásunk fejlesztése, megőrzése, hogy a jövőben ránk váró feladatokat is az eddigi elismeréssel, megelégedéssel tudjuk majd ellátni.

A mérnöki munkát megkönnyítő informatikai megoldások megismerését és elsajátítását a cégalapítók már igen korán, egyetemi éveik alatt elkezdték.  Úttörő munkát végeztek a BME építőmérnöki karán az akkor elérhető szoftverek bevezetésében, mind az informatikai oktatásban, mind az évközi feladatok alkalmazásában. Elsőként alkalmazták az AutoCAD, Allplan, MathCad stb. szoftvereket egyetemi feladataik elvégzéséhez.