NAZCA Mérnöki és Szolgáltató iroda

A NAZCA Mérnöki és Szolgáltató Iroda Kft. 1996-ban került bejegyzésre, teljesen hazai magántulajdonú vállalkozásként.

Alapítók célul tűzték ki a hazai statikus, mérnöki piacon való önálló szereplőként való megjelenést és a mérnöki munkát támogató és segítő informatikai megoldások alkalmazását, támogatását és fejlesztését.

Mérnöki munkánk során lényeges kérdés a megelégedettség. Mármint az, hogy megbízóink, és a felhasználók, tágabb körben a társadalom elégedett legyen a mérnök teljesítményével. Azonban ennek csak egyik, bár kétségtelenül lényeges eleme a gazdaságosság és a rentabilitás. Emellett folyamatosan szükséges szakmai tudásunk fejlesztése, megőrzése, hogy a jövőben ránk váró feladatokat is az eddigi elismeréssel, megelégedéssel tudjuk majd ellátni.

A mérnöki munkát megkönnyítő informatikai megoldások megismerését és elsajátítását a cégalapítók már igen korán, egyetemi éveik alatt elkezdték.  Úttörő munkát végeztek a BME építőmérnöki karán az akkor elérhető szoftverek bevezetésében, mind az informatikai oktatásban, mind az évközi feladatok alkalmazásában. Elsőként alkalmazták az AutoCAD, Allplan, MathCad stb. szoftvereket egyetemi feladataik elvégzéséhez.

NAZCA Kreatív Stúdió

A sokrétű tevékenység és a jelentős statikai tervező munkák növekedése megkövetelte a cég működésének felülvizsgálatát. A tulajdonosok ezért úgy határoztak, hogy a mérnöki informatika és az üzletviteli tanácsadás önálló cégben folytatja útját. 2006-ban a mérnökiroda mellett önálló cégként megalakult a NAZCA Kreatív Stúdió.

A Kreatív Stúdió két alapvető iránya:

Informatika megoldások és szervezeti fejlesztés, válságmenedzsment, tanácsadás, üzleti mediáció.