Hiba az Outlookban: Küldés feladat hibát jelzett (0x80040201): Ismeretlen hiba: 0x80040201

Az Outlook programban az elküldött üzenetek a Postázandó üzenetek mappában maradnak, és a következő hibaüzenet jelenik meg: Küldés feladat hibát jelzett (0x80040201): Ismeretlen hiba: 0x80040201

error-0x80040201

Oka

Ez a hibaüzenet arra utal, hogy valami nem stimmel a küldendő levél egy vagy több címzettjének formátumával, ezért az Outlook nem tudja összeállítani a küldendő levelet. Több ok miatt fordulhat elő:

  1. Az Outlook korábban Exchange szerverhez volt csatlakoztatva, majd át lett állítva POP3 kapcsolatra. Ilyenkor előfordulhat, hogy az Exchange címformátumnak megfelelő nevek maradnak a címlistában.
  2. A névgyorsítótárral együtt kerülnek át egy korábban Exchange szerverhez kapcsolódott számítógépről a nevek egy POP3 kapcsolódású számítógépre.

Teendő

Ahhoz, hogy egy már korábban elküldött, de bennragadt üzenet elmenjen, ellenőrizni kell a Postázandó üzenetek mappában lévő üzenet címzettjénél az emailcím formátumát.

  1. Nyissa meg a Postázandó üzenetek mappában ragadt egyik üzenetet.
  2. Kattintson a jobb egérgombbal a címzettre és válassza ki az Outlook tulajdonságok (Outlook 2007) vagy az Outlook-tulajdonságok megnyitása (Outlook 2012) menüpontot.
  3. Kattintson az E-mail típusa sorában található gombra annyiszor, hogy a mezőben az SMTP szöveg, a gombon Internetes típus szöveg legyen látható, valamint az OK gomb aktívra váltson.
  4. Kattintson az OK gombra, majd a Küldés gombra.

Az üzenet postázásra kerül és el fog tűnni a postázandó üzenetek mappából.

Megjegyzés: Ahhoz, hogy a jövőben ez ne forduljon elő, a hibás emailcím formátumokat el kell távolítani a névgyorsítótárból, valamint ki kell javítani a névjegyzékben a hibás kapcsolatokat.