Amikor a tulajdonos ügyvezető is

A kis –és középvállalkozások számos olyan problémával találkoznak szerkezetükből adódóan, amelyek sem az egyéni vállalkozókat sem a nagyobb cégeket nem érintik.

Amikor a tulajdonos egyben ügyvezető és aktívan tevékenykedik a napi munkafolyamatokban is, számos dologban meghasonlik: (ügy)vezessen? alkosson? gyakorolja a tulajdonosi jogokat? Eleinte összeegyeztethetők a tevékenységek, de a cég növekedésével kezdődnek a gondok. Növekvő létszám, növekvő munkamennyiség, végeláthatatlan adminisztráció, nehéz mindennek megfelelni.

A kívülálló szemével

Ilyenkor érdemes egy kívülálló szakértő véleményét meghallgatni. Válságmenedzselés, munkafolyamat kontrolling, monitorozás, üzleti coaching: csupa divatos szakkifejezés. Hívhatjuk így vagy úgy, a lényeg nem változik: a kívülálló szakértő alaposan belássa magát a cég mindennapjaiba. Végigköveti a munkafolyamatokat, felméri a dolgozók teljesítményét, hatékonyságát. Ellenőrzi az adminisztráció szakszerűségét, racionalitását, a pénzügyi folyamatokat a gyakorlatban.

Útmutató

A végeredmény egy részletes javaslat, terv az ügyvezetőnek (tulajdonosnak): hogyan lehet optimálisan gazdálkodni a humán és az egyéb erőforrásokkal:

  • a munkafolyamatok optimális szervezése, gazdaságos ügyvitel
  • a pénzügyi, számviteli rend racionalizálása, gazdaságosság
  • munkatársak tevékenységének racionalizálása: mérhetőség-számonkérhetőség
  • a feladat-határidő-felelősség-ellenőrzés-számonkérés-elismerés egysége

Változás, hatékonyság

Ne felejtsük el: egy kívülálló mindent másképp lát, nem elfogult a céggel, nincs érzelmi kötődése a munkatársakhoz. Így tőle minden szereplőnek könnyebb elfogadni a kritikát, a változást. Nem a félig kolléga, félig főnök tulajdonos konfrontálódik. Lehet, hogy utolsó esély a gyökeres változásra, a feladatok, hatáskörök szétválasztására. Szelíd, de hatékony ösztönzők megvalósítása a legjobb teljesítmény, a magas hatékonyság érdekében, korszerű, csapatfejlesztő munkamódszerek beépítése a napi ritmusba, munkafolyamatokba.

Ha szeretné, hogy Ön és az Ön által felépített cég, vállalkozás is megfeleljen mindannak, ami a fentiek alapján minimumfeltétel a folyamatos fejlődés érdekében, bízzon bennünk, bízzon meg minket!